Familie
De bedoeling is om hier informatie over de familie Meulepas uit te wisselen.

Gezien het feit dat de site nog maar net herwerkt is en nog verder afgewerkt wordt is er nog niet veel tijd overgeschoten om op de familie zelf te concentreren. Op de vorige stond een verouderde en niet volledige versie van de stamboom van onze tak tot aan mijn grootouders. Aangezien ze bij mijn vader, Ernest Meulepas, met 13 kinderen waren is deze tak alleen al een groep van meer dan 100 mensen. Eigenaardig genoeg is er tussen al deze Meulepassen geen enkel mannelijk kleinkind met jongetjes zodat tot op vandaag deze tak niet verder wordt gezet.

Momenteel is het oudste familielid dat teruggevonden werd een naamgenoot, namelijk Jan Meulpas, gestorven in in 1578. Hij had een zoon, ook een Jan Meulpas die op zijn beurt Baljuw was van de stad Halle van 1604 tot 1614. Hierover meer op de stamboom pagina.
Gedcom
Gedcom is een bestandsformaat dat wordt gebruikt om gegevens van een stamboom te kunnen uitwisselen. Meer informatie hierover vindt u bijvoorbeeld op de Wikipedia pagina. Neef Dries heeft reeds lange tijd terug het grootste deel van de stamboom zo in kaart gebracht. Zelf heb ik via het gratis programma Aldfaer Dries zijn Gedcom bestand ingelezen en verder aangevuld.

Met het herwerken van de website kunnen de gegevens uit het Gedcom bestand opgeladen worden. Zo ziet men altijd de laatste versie van de stamboom. Het Gedcom bestand kan op deze pagina door iedereen gedownload worden.

Jan Meulepas jr., Pasen 2021
Download data
NaamSizeDownloads
Gedcom data 2022-02-09 21.6 KB 287
https://www.cerclebrugge.be
Banks and riches are chains of gold, but still chains. {Edmund Ruffin}
17 April 2024 - 19:08 UTC :: Total views: 454 - Visitors online: 243